BIOGRAFIE
Hans van Kleef (drums & percussie)

Je kunt stellen dat Hans is begonnen met drummen op acht jarige leeftijd in zijn eerste “bandje” met André Buis (Cornet) en Hans(je) op dozen in de schuur.
Een echt drumstel kon pas worden aangeschaft toen hij 14 jaar was en dat paste precies op de overloop.
Met het (Philips) bandrecordertje en koptelefoon werden daar de eerste nummertjes meegespeeld. (met dank aan de zeer begripvolle buren)
Hij studeerde enige jaren slagwerk, eerst in Amsterdam en later in Andijk.
Privé les bij de fameuze Carl Wurchert aan huis in de studio, destijds onder de drummers een begrip als slagwerkdocent in Noord Holland.
Zijn echte muzikale carrière begon via een bevriende drummer (Hans Groenewegen) bij Carcassonne als coach, manager en uiteindelijk als drummer .
Carcassonne was een, destijds vooral door de schoolfeesten, bekende band in de Zaanstreek en omstreken. (eerst instrumentale muziek en later symfonische rock met zang).
Na allerlei omzwervingen en uitstapjes in het sessie circuit in Amsterdam en diverse bandjes, deed hij een beeld- en geluids-project samen met grafisch kunstenaar annex toetsenist Willem Maat, met o.a. memorabele optredens in de Bijlmer bajes en Paradiso.
Daarna heeft hij ondermeer deel uitgemaakt van de volgende bands;

* Restless Bird - Blues rock
* the Arch - Allround coverband
* Local Heroes - Coverband
* Untuned - Rock/Metal (eigen muziek)

Hans zorgt met zijn spel op drums en percussie niet alleen bij EYE voor een solide basis.
Hij is tevens betrokken bij Tomahawk (Classic rock covers) en diverse (melodieuze rock) projecten in de studio van Marten Haak. (Studio Zaanstad)
Na veel gestrande pogingen om een Symfonisch rock project in de steigers zetten is hij nu eindelijk met EYE weer terug op het oude honk waar muzikaal gezien zijn “roots” liggen.

“ Wat ik ook doe in de muziek, het moet klikken binnen de band, we werken binnen EYE prima samen en delen de passie om mooie muziek te maken.
Genieten van de muziek die we maken, dat is waar ik voor ga” aldus (Animal) Hans.”